dilluns, 25 d’octubre del 2021

MATARÓ, ARA, INDEPENDÈNCIA!

El diumenge, 24 d’octubre es tornen a complir les paraules de Lluís Llach: “Venim del nord, venim del sud, de terra endins, de mar enllà”. La Taca d’Oli, com qui embolcalla els avis de Mataró que fa quatre anys que surten setmanalment al carrer, ha comparescut a la capital del Maresme per homenatjar els que estan permanentment alçats.

El dia és assoleiat i frescot com correspon a les darreries d’octubre. El so de les sardanes de la Cobla Premià acompanya l'arribada de tothom i el Parc de la ciutat de Mataró es va omplint. Són dos quarts d’onze del matí. El temps passa i les anelles de les sardanes integren la concurrència. La gent se saluda, xerra i balla. Les estelades onegen als quatre vents.
A les dotze comencen els parlaments: L’ANC de Mataró. La sectorial de la gent gran de l’ANC. Els Músics per la Llibertat, una noia de Sant Fruitós de Bages va començar l’acció sola, progressivament altres músics d’arreu s’hi van afegir fins a consolidar el col·lectiu; actuaven als pobles i cada diumenge a la presó de Lledoners. L'avi Miquel Pàmies, de 100 anys, no ha faltat mai en cap concentració per la independència, diu que no es vol morir fins que Catalunya sigui independent. Els Juristes del Maresme van parlar de la seva ajuda desinteressada a la causa. Joan Bonanit va fer cinc cèntims de la seva història. Representants de la Taca d'Oli van explicar què és i quins objectius té. Meridiana Resisteix ens va explicar què fan i les traves que tenen. Jordi Pessarrodona va presentar l'acte. Els Músics per la Llibertat van tocar El Cant dels Ocells, l'Estaca…

 
Per finalitzar l'acte Els Músics per ka Llibertat van interpretar Els Segadors, que vam cantar plegats.


Mentre la gent s'acomiadava i recollia les cadires, els Músics per la Llibertat ens acompanyaven amb Bella Ciao. 

Tot seguit a dinar plegats. Vam acabar cantant música folk i reivindicativa acompanyats per tres guitarres d'avis mataronins. Vam acomiadar-nos cantant els Segadors i Passi-ho bé. 

Al bus i tothom cap a casa seva.

Fins a la propera!

SEREM AL CARRER PER DENUNCIAR I COMBATRE LA REPRESSIÓ!

IN-INDE-INDEPENDÈNCIA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada